Одјељење за саобраћај: Изградња нових кружних раскрсница растеретиће саобраћај, али и Бањој Луци дати потпуно нови изглед

Изградња кружне раскрснице на локацији између Булевара цара Душана и Книнске улице једна је у низу мјера која има за циљ побољшање одвијања саобраћаја.

Поручио је ово овлаштени потписник у Одјељењу за саобраћај и путеве Миленко Џевер, који је појаснио да је ријеч о раскрсници са четири крака са великим обимом саобраћаја, чијом ће реконструкцијом бити значајно смањене гужве на предметној локацији.

-Спроведене анализе показале су да је одлука о реконструкцији и формирању кружне раскрснице на овој локацији оправдана.Осим што ћемо побољшати проток саобраћаја и смањити гужве, формирање ове раскрснице уједно је и припрема за увођење концепта једносмјерног саобраћаја у центру града – рекао је Џевер.

Додао је да су поред ове раскрснице започели и радови на измјени режима саобраћаја у улицама Здравка Челара, Теодора Колокотрониса, Тржничка и Краља Петра I Карађорђевића чиме ће значајно бити побољшано одвијање саобраћаја у централној градској зони, али и повећана безбједност пјешачког саобраћаја на овој локацији.

Ова раскрсница ће заједно са раскрсницом на дијелу између Булевара цара Душана и Книнске улице представљати један цјеловит систем који ће свој пуни ефекат добити са увођењем једносмјерног саобраћаја. Осим тога комплетан потез заједно са парковским простором, који ће бити изграђен на овој локацији даће Бањој Луци потпуно нову димензију и нови изглед – закључио је он.

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић