Од почетка године удомљене 43 јединке, акција „Удоми љубав“ траје и даље

Захваљујући акцији „Удоми љубав“ од почетка године из азила на Мањачи у свој стални дом отишле су 43 јединке.

Свакодневно, за удомљавање јединки и даље влада велико интересовање, те сви наши суграђани, који желе да постану поносни власници пса из азила, треба да испуне одређене услове.

Истовремено, у протеклом периоду много тога се радило на уређењу, како унутрашњем, тако и спољашњем.

Између осталог, стављена је нова столарија на комплетан објекат азила, нова врата која омогућавају провјетравање читавог објекта, а замијењене су све бочне преграде.

-Додатно, недавно су завршене и фронталне стране боксова, а у боксове су постављене и нове палете. Набављене су лампе за гријање, уведена је топла вода, те је унутар објекта измијењена комплетна струјна инсталација – наводе из Одјељења за комуналне послове.

Поред тога, из овог Одјељења на поомињу да је замијењена доводна струјна инсталација до објекта, набављене су нове хранилице и појилице за јединке, а у протеклом периоду направљен је и карантин за штенце унутар самог објекта.

-У току је јавна набавка кућица за штенце и мајке за вањски дио. У протеклом периоду направљен је вањски испуст за псе. Како би јединкама боравак био угоднији и како би јединке могле да проводе вријеме у хладу, посађен је дрворед са обе стране азила и око испусног бокса односно игралишта за псе. Додатно, урађено је хортикултурно уређење вањског дијела азила. У више наврата је насипан пут до објекта азила – кажу из Одјељења.

Истичу како је постављен и покретни тоалет, монтажна канцеларија за пријем странака и боравак особља.

-Редовно, свако јутро перу се боксови гдје бораве јединкеа врши се дезинфекција унутар објекта азила – додају.

Надлежно Одјељење и овом приликом позива све суграђане да се одлуче на удомљавање животиња, јер то није само хуман гест, него и нова доза љубави у вашем дому.

-Сви пси у азилу су прошли процјену карактера, вакцинисани, микрочиповани и стерилисани, те спремни за удомљавање – поручују из Одјељења за комуналне послове.

Из одјељења за комуналне послове додају како су услови за удомљавање паса једноставни, а сви заинтересовани суграђани који желе да удоме пса управо из азила, односно сви они који желе на лакши начин да одаберу свог љубимца додатне информације о удомљавању паса могу добити радним данима у Одјељењу за комуналне послове путем телефона: 051/244-526 и 065/690-857, као и путем и-мејл адресе: komunalno@banjaluka.rs.ba.

Подсјећамо, опредијељеност Града је да заштити животиње, а ова акција има за циљ да скрене пажњу и подигне свијест о значају удомљавања паса из азила, што је и доказано по броју удомљених животиња.