Обиљежен Свјетски дан избора: Ученици завршних разреда Гимназије у посјети Градској управи

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

Поводом обиљежавања Свјетског дана избора, а који је утемељен на иницијативу Удружења изборних званичника Европе (ACEEEO) и обиљежава се сваког првог четврта у мјесецу фебруару, Градску изборну комисију Бања Лука, посјетили су ученици завршних разреда бањалучке Гимназије.

На позив Градске изборне комисије, ученици Гимназије, заједно са проф. Николином Ерцег Рондовић, присуствовали су едукативном часу симболичног назива „Први пут гласаш“.

-Час је одржан у сали Скупштине града Бања Лука, био је интерактивног карактера, те је показао висок ниво интересовања ученика за изборни процес у Босни и Херцеговини. Предсједник и чланови Градске изборне комисије Бања Лука, упознали су ученике са важношћу изласка на изборе, основним елементима изборног процеса у Босни и Херцеговини, осврнувши се и на протекле Опште изборе одржане у октобру прошле године – наведено је из ГИК-а.

Чланови Градске изборне комисије, позитивно су оцијенили интересовање младих ученика, а што се нарочито осјетило кроз бројна питања којима су бањалучки гимназијалци показали висок ниво знања из ове области.

Ученицима је пружена информација на који начин могу да се укључе у изборни процес, те су позвани да се на будућим изборима укључе у рад бирачких одбора и изборне администрације.