Обавјештење о излагању РП на поновни јавни увид

Одјељење за просторно уређење обавјештава јавност да ће Нацрт измјене дијела Регулационог плана за простор између улица Књаза Милоша,  Проте Николе Костића, Нове Трасе Улице Илије Гарашанина и жељезничке пруге Бања Лука – Нови Град (Радни назив: Ливница) бити изложен на поновни јавни увид.

Нацртом Плана обухваћено је подручје два локалитета и то: ЛОКАЛИТЕТ „А“ – простор између улица Проте Николе Костића, Браће Подгорника, Илије Гарашанина и жељезничке пруге „Бања Лука – Нови Град“ и ЛОКАЛИТЕТ „Б“ – простор ограничен новопланираним саобраћајницама, на локалитету између улица Бранка Поповића и Браће Подгорника, у укупној површини од 18,05 хектара, и биће изложен на поновни јавни увид у просторијама предузећа Центар за пројектовање и консалтинг “ЦПК“ д.о.о. Бањалука, Ул. Ада бр. 24, (гдје заинтересованим лицима могу бити пружена појашњења планских рјешења), предворју и просторијама Градске управе, као и просторијама Мјесне заједнице Лазарево 1,  сваки дан осим суботе, недјеље и државних празника у времену од 08.00 до 16.00 часова  у периоду од 25.05.2023. године до 01.06.2023. године.

Нацрт Плана биће објављен и на страници Града: www.banjaluka.rs.ba.

За вријеме трајања поновног јавног увида, све до 01.06.2023. године свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на Нацрт, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће Нацрт бити изложен или доставити у форми дописа Градској управи Града Бањалука – Одјељењу за просторно уређење.