Прво обавјештење о излагању Нацрта Урбанистичког плана на јавни увид

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Одјељење за просторно уређење обавјештава јавност да ће Нацрт Урбанистичког плана града Бање Луке бити изложен на јавни увид.

Нацрт Плана биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа „Урбис центар“, д.о.о. Бања Лука,  Булевар Војводе Степе Степановића бр.101а и просторијама Градске управе сваким даном осим суботе, недјеље и државних празника у времену од 08.00 до 16.00 часова у периоду од 06. децембра 2021године до 19. јануара 2022. године.

За централно градско подручје које обухвата подручје мјесних заједница: Центар 1, Центар 2, Борик 1, Борик 2, Булевар, Паприковац и Нова Варош биће организована јавна презентација Нацрта Урбанистичког плана 10. децембра 2021. године са почетком у 18.00 часова у Дому омладине.

За подручја осталих мјесних заједница биће организовано пружање информација и појашњења од стране носилаца израде и припреме Плана заинтересованим физичким и правним лицима, а распоред и термине погледајте ОВДЈЕ.

 Нацрт Плана биће објављен и на интернет страници Града (www.banjaluka.rs.ba).

 За вријеме трајања јавног увида, све до 19. јануара 2022. године свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на Нацрт, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће Нацрт бити изложен или доставити у форми дописа Градској управи – Одјељењу за просторно уређење.