О субвенцијама са привредницима: Нови позив за хотелијере и угоститеље

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Представници Града Бање Луке одржали су састанак са привредницима из области угоститељства и туризма, како би се додатно усагласила потребна документација ради испуњавања услова Програма додјеле субвенција за ове категорије.

Састанку су присуствовали представници удружења „Хорека“ и „АТАРС“, као и представници угоститеља који држе свадбене салоне и ноћне клубове.

-Узимајући у обзир да је мали број кандидата испунио услове за добијање субвенција у области туризма и угоститељства, одлучено је да се понови позив за добијање субвенција за ову групу – поручила је савјетница градоначелника за економске и међународне пројекте Валентина Аничић.

Она је истакла да се на овај начин жели изаћи у сусрет привредницима, како би се средства предвиђена буџетом за ове намјене и преусмјерила, те на тај начин очувала радна мјеста и задржала привредна активност на подручју града.

-У складу са наведеним, Одјељење за привреду је припремило измјене и допуне Правилника о условима и начину кориштења субвенција пословним субјектима у периоду кризе у Граду Бања Лука, како би се јасније дефинисао начин и врста достављања поједине документације, након чега ће поново бити објављен јавни позив – закључила је Аничићева.