Новоуређени Дом омладине у рукама младих

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Дом омладине од понедјељка, 25. октобра коначно ће бити у рукама младих људи, те ће тако, нако дуго времена, понудити мноштво садржаја и сервиса, који ће да употпуне знања и вјештине омладинаца.

До сада, Дом омладине јесте формално постојао, али је простор био неискориштен, док се недостатак програмских садржаја итекако осјетио.

-За наредни период планиране су многобројне активности које ће се спроводити у новоуређеним просторијама ове установе и то кроз пројекте организација, које је Град Бања Лука подржао у оквиру велике реформе и ревитализације Дома омладине – казала је Милада Шукало, савјетница градоначелника за друштвене дјелатности.

Како је истакла, Град жели да у фокус стави младе људе, да они буду у центру наших активности и дјеловања.

-Једна од првих активности ове градске администрације свакако јесте велика реформа програмских активности у Дому омладине – навела је она.

Поред промоције здравих стилова живота, млади ће овдје имати могућност да стичу нова знања и вјештине, али и да истовремено квалитетно проводе своје слободно вријеме.

Поред тога, биће покренуте и музичке радионице, плесне секције, те мноштво других активности, које ће привући младе људе.

Уз све то, биће организоване и инструкције за ученике основних и средњих школа.

Уз многобројне активности, у плану је и покретање „Дневног боравка“, који ће омогућити младима, који путују у школу, да имају мјесто гдје ће квалитетно провести вријеме док чекају превоз.

Сви програми намијењени су омладинцима, а жеља и намјера је да се Дом омлади препусти управо њима, како би управо они креирали користан програм, разноврстан садржај.