Новине у „Водоводу“: Без службених аутомобила 24 часа, биће уведен и систем праћења

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

За само неколико дана од како је преузела „Водовод“, нова управа овог предузећа успјела је да покрене више активности у циљу ефикаснијег, али и домаћинског, пословања тог предузећа.

Боља услуга становништву, како истичу из овог предузећа, јесте један од њихових приоритета, а од конкретних радова на терену издвајају почетак градње водоводне мреже у дужини од 1.200 метара у Улици Брковића пут у насељу Мотике у настојању да вода дође до сваког домаћинства.

-Уз овај приоритет, у даљем раду посебан акценат ће бити стављен на домаћинско пословање, па је у том смјеру већ покренуто више активности – истакао је в.д. директора „Водовода“ Предраг Дудуковић.

Како каже, уочено је да посљедњих неколико година није рађено на откривању нелегално прикључених корисника и сада је тај процес покренут с обзиром да то директно утиче на приходе предузећа.

-Ради остваривања уштеда, али и адекватнијег надзора, донијели смо одлуку да се у сва возила која се користе у пословне сврхе уведе систем за праћење ГПС, као и сонде за контролу потрошње горива – навео је он.

Досадашњи генерални директор и изршни директор за техничке послове имали су 24 часа на располагању службено возило, док је нова управа „Водовода“ донијела одлуку да неће користити ту погодност.

Поштен и предан рад такође је опредјељење нове управе, а да је то тако према ријечима Дудуковића – доказује поништење тендера о набавци дијелова за водоводну мрежу вриједности до 70.000 КМ, али и одређене кадровске промјене којим ће се процес рада унаприједити.

-Предузели смо и бројне кораке у циљу побољшања услова сектора одржавања и производње воде – закључио је в.д. директора „Водовода“.

Подсјећамо, крајем августа ове године, на сједници Надзорног одбора предузећа „Водовод“ а.д. Бања Лука смијењен је дотадашњи директор предузећа Зоран Поповић и именовано ново руководство.