Настављена јесења садња: Засађена алеја посвећена пензионерима

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У оквиру велике јесење садње, данас је на локацији код новог моста у Обилићеву засађена алеја посвећена пензионерима. Садњи су се уз градоначелника Драшка Станивуковића придружили и пензионери града Бање Луке.

-Ово је једна од акција у коју се укључио велики број друштвено одговорних компанија, удружења и суграђана и на коју сам посебно поносан. Иако су нам укинули све иједну конвертибилну марку за јесењу садњу, нисмо хтјели допустити да прође јесен а да се у нашем граду не засади ниједно дрво – казао је градоначелник.

Како је поручио, Бања Лука то никада није памтила – да прође једна година, а да нема садње.

-Бања Лука мора да листа и да се развија, без обзира на то гдје ко био и сједио. Бања Лука је изнад свих нас и то је порука коју смо послали – казао је он.

Навео је да се у овој акцији јесење садње, највећој до сада, дошло до 200.000 КМ донација, што је знатно више у односу на 80.000 КМ колико је било издвојено прошле године у те намјене.

-Од идеје љепше, боље и зеленије Бање Луке никада нећемо одустати – закључио је Станивуковић.

Милан Крајиновић предсједник Синдиката пензионера града Бање Луке казао је да им је посебно драго што су могли да дају свој допринос овој акцији.

– Доста тога у својим радним вијековима оставили смо за младе, а сада то чинимо и овом садњом. Радо смо подржали ову идеју градоначелника и све што и убудуће буде позитивно подржаћемо – навео је он.

Данашњој акцији садње придружиле су се и друштвено одговорне компаније „Тотал ТВ“ и „Трион Тел“, те породица Тривић.

Садња у Дервишима
Шеф Кабинета градоначелника Владимир Грујић и представници Одјељења за комуналне послове засадили су нове саднице у Дервишима. Обављене су и појединачне садње са грађанима донаторима у улицама Јована Дучића и Краља Петра II.