Настављена јесења садња: Група грађана донирала граду 101 садницу

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Неколико наших суграђана, који су већи дио живота провели у иностранству, донирали су Бањој Луци 101 садницу, а садњи која је започета код Народног позоришта Републике Срспке придружио се и градоначелник Драшко Станивуковић.

-Велики број Бањалучана подржао нас је у иницијативи да спроведемо историјски највећу садњу, а да истовремено не утрошимо нити једну марку из буџета, на шта сам веома поносан. Заиста је предивно што међу нашим суграђанима, имамо велике људе попут господина Шућура, Гајића, те других породица које су им се придружиле како би свом граду донирале преко стотину садница – истакао је градоначелник.

Он је казао да је ово заиста значајна донација наших суграђана, а ове саднице красиће централну градску алеју, али и друге дијелове ужег и ширег градског језгра.

– Заједничком снагом вратићемо Бањој Луци епитет „град зеленила“, а саднице које су нам поклонили ови дивни људи остаће ту годинама и правити хлад неким будућим генерацијама- закључио је градоначелник.

Један од донатора је и Крстан Гајић, који је казао да му је драго што је имао прилику да учествује и да свој допринос за љепшу Бању Луку.

Свакако ово није ни први,а неће бити ни посљедњи пут да као грађанин подржавам овакве активности – поручио је он.

– По повратку из иностранства, гдје сам провео већи дио живота, одлучио сам се да учиним нешто за град, у којем сам одрастао, па сам у договору са неколико добрих пријатеља одлучио да се придружим и подржим ову иницијативу – поручио је Мирко Шућур, који је такође донирао саднице.

У склопу донације у којој је, поред породица Шућур и Гајић, учествовало још неколико породица, a донирана су 72 стабла липе, платана, копривића, јавора и јасена, као и 29 садница блоковског зеленила и то саднице липе, црвеног храста, ликвидамбара, тулипановца, гинка и јапанске трешње.