Након двије деценије: Породице погинулих бораца из Шарговца коначно добијају власништво над својим објектима

Након што су почетком године успјешно ријешени имовинско-правни односи за 25 породица погинулих и несталих бораца Војске Републике Српске у Улици Вртаче, Град Бања Лука је окончао и поступак легализације њихових објеката, а власницима су издате грађевинске и употребне дозволе.

Овим је коначно ријешен проблем стамбеног збрињавања ових породица, које су добиле власништво над парцелама, а потом и грађевинске и употребне дозволе, те сада могу укњижити своје стамбене објекте.

Рјешења је породицама уручио градоначелник Драшко Станивуковић.

-Окончањем ових изузетно значајних процедура направили смо темељ и ријешили животна питања за још 25 породица погинулих и несталих бораца Војске Републике Српске, који ће сада коначно моћи укњижити своју имовину. Чврст темељ је основа на којој ћемо у наредном периоду наставити градити и стварати још боље услове мјештанима Улице Вртаче – поручио је градоначелник.

Он је подсјетио да су јуче потписани уговори о рјешавању имовинско-правних односа за 48 породица из Ђурђевданске улице.

Своју кућу сада ће моћи укњижити и Милева Ђургуз, која је захвалила градоначелнику, Граду Бањој Луци, рекавши да је за њу, као мајку погинулог борца која већ 20 година чека на рјешавање овог проблема са кућом ово веома важан дан.

 Фото: А.Чавић

Фото: А.Чавић