Градоначелник: Након 50 година градимо највећу дворану, „Српска опен“ ће бити најзначајнији спортски догађај у новијој историји града

Поставили смо себи заиста високе циљеве, али не постоји начин да у животу остварите снове ако не прихватите залогај који вам се чини већи од онога који можете сажвакати.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић говорећи о градњи спортске дворане у нашем граду и припремама за највећи спортски догађај у новијој историји града.

– Јуначки смо прихватили један такав изазов. Наравно, има дио људи који у томе тражи мане, али оног тренутка када све то почне, сви ће онда знати зашто смо то урадили. Ипак, требало је храбрости да одмах на почетку то препознамо. Радови иду одлично и сада смо већ у фази гдје радимо на детаљима, односно гдје ће бити корпа за отпатке, гдје расвјета и слично – каже Станивуковић.

Како је додао, ријеч је вјероватно о највећем догађају, можда чак и у историји Републике Српске, наглашавајући да се продаја карата за овај спортски догађај очекује почетком наредног мјесеца.

Говорећи о кредитним средствима у висини од 25 милиона марака из којих се суфинансира градња спортске дворане, градоначелник је нагласио да је ријеч о новцу који ће, поред овог пројекта – бити уложен и у многе друге пројекте.

-Градићемо мост у насељу Долац, Бања Лука ће добити први колектор икад за пречишћавање отпадних вода на ушћу Црквене у Врбас, рјешавамо проблем водоснабдијевања у бањалучким селима, радићемо Суботичку улицу у Шарговцу, уређујемо три километра обала ријеке Врбас, градимо видиковац на Бањ брду. 25 милиона кредитних средстава дјелује много, међутим, треба имати у виду да смо ми вратили 35 милиона КМ дуга прошле администрације. Када толико вратите, а дигнете кредит од 25 милиона, то се зове мудар потез. Враћате више него што узимате, смањујете задуженост Града и правите стабилну ситуацију у којој цијели град иде према напријед – казао је он.

Поручио је како ја сам поносан што након 50 година ова градска администрација гради највећу дворану.

-Ми не можемо нигдје да прихватимо више од 3.000 људи. Ова дворана коју градимо ће да буде мултифункционална дворана. Данас, у нашем граду не може да се одржи ниједно свјетско такмичење из одбојке, због висине крова. Када дође друга фаза изградње дворане, доћи ће и покретни кров, што досада није рађено нигдје на Балкану, који ће учинити да дворана буде оспособљена за све спортове и такмичење – поручио је Станивуковић.

Додао је да се у Бањој Луци увелико ради и на побољшању квалитета живота.

-То што градимо дворану, не значи да нећемо радити важне пројекте у свим крајевима града. Радићемо и водоснабдијевање, мислимо о нашим селима. Имамо 36 нових аутобуских стајалишта. У парку ћемо добити највеће дјечије игралиште у региону, правимо нови трг, трим стазе, много тога. Прича о колектору на ријеци Врбас и мосту у насељу Долац су најсавременије приче за овај град. Када причамо о свим овим пројектима, имаћемо први колектор на Црквеној, сматрам да не постоји човјек у нашем граду који неће похвалити овај пројекат – казао је градоначелник.

Станивуковић је поручио да се нико за 20 година није приближио резултатима које ова градска администрација постиже упркос кратким роковима, у свим областима.

-У датим околностима никада нико није урадио толико – закључио је градоначелник.