Надлежне службе на терену због олујног невремена

Комуналне екипе и ватрогасци су на терену и интензивно раде на отклањању посљедица узрокованих олујним невременом које је јутрос захватило Бању Луку.

За сада, према првим подацима са терена, највише је поломљених грана дрвећа, док је олујни вјетар обарао и стабла и створио низ проблема у вези са јавном хигијеном у виду разнесеног отпада, кеса, лишћа и ситних грана.

Како је потврђено у Одјељењу за комуналне послове, издат је и налог предузећима „Тамарис“ и „Чистоћа“ за максималан ангажман по питању уклањања поломљених грана, односно разнесеног отпада.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионално територијално ватрогасно-спасилачке јединице потврђено је да су ангажоване и стављене у приправност све расположиве јединице у Ватрогасној служби, које су већ на терену на подручју Лазарева, гдје уклањају поломљена и оборена стабла.

Отклоњени кварови на семафорима
До 09.00 часова, отклоњени су кварови на семафорима узроковани јутрошњим невременом, док је у току отклањање квара на раскрсници улица Књаза Милоша и Булевара Милутина Миланковића.