На прољеће наставак реконструкције централне пјешачке зоне

 Фото архива

Фото архива

Наставак реконструкције централне пјешачке зоне, од Палате предсједника до Народног позоришта Репубике Српске – требало би да почне већ на прољеће, рекли су из Одјељења за саобраћај и путеве.

-Након што је пројекат добио зелено свјетло у Скупштини Града, ребалансом буџета за 2021. годину предвиђено је милион КМ за извођење треће фазе уређења централне градске зоне, од раније завршеног поплочања па до краја објеката у низу, односно куће Милановића – навели су из Одјељења.

Додали су да је у питању површина од 1.745 квадратних метара, те да је концепт пјешачке зоне преузет из важећег Регулационог плана и допуњен у смислу дефинисања планираних садржаја у простору.

– Битно је истаћи да простор „Паркића“ у потпуности задржава своју постојећу намјену окупљалишта и шеталишта, са планираним поплочавањем пјешачких површина, али формирањем новог дрвореда на начин како је то већ урађено у оквиру прве и друге фазе реализације – истакли су из Одјељења за саобраћај и путеве, те додали да су овим пројектом такође, између осталог, предвиђени нови стубови расвјете, реконструкција постојећег секундардног водовода, одводња са реконструисане пјешачке стазе, као и концепт хортикултуралног уређења.

Закључили су да би радови требало да почну већ на прољеће, а предвиђени рок за извођење је шест мјесеци.