Музика и сликарство на трговима Бање Луке: Вечерас завршни циклус уз концерт Градског тамбурашког оркестра

Завршни циклус овогодишње културно-туристичке манифестације „Музика и сликарство на трговима Бањалуке” биће приређен на Тргу бана Милосављевића, вечерас, 30. августа, са почетком од 19.00 часова.

Наиме, Градски тамбурашки оркестар ће заједно са Музичком ансамблом „Лира“ приредити  музички спектакл за своје суграђане.

У ликовном дијелу програма учествује пет академских сликара, које предводи Марином Милутиновић Маки, професор на Факултету лијепих умјетности Независног универзитета Бањалука (НУБЛ).

Ова, у региону јединствена манифестација, већ четврту годину заредом окупља бањалучке музичаре и ликовне умјетнике, који у интеракцији са публиком стварају нова умјетничка дјела.

Пројекат има за циљ да у директној комуникацији публике и умјетника, представи дио културних и умјетничких потенцијале Бање Луке, која је у региону препознатљива као град тамбуре и тамбурашке музике, али и као град у коме су поникли многи познати и прослављени ликовни ствараоци.  Поред тога, бањалучки сликари излажу и своја дјела настала у ранијем периоду, чиме трг добија изглед сликарског атељеа – галерије на отвореном простору.

Град Бања Лука подржао је ову манифестацију кроз Календар туристичких манифестација за 2022. годину.

 Фото архива

Фото архива