Градски менаџер: Много тога је урађено у двије године, предаћемо извјештај о нераду Скупштине Града

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

-Иза нас је нешто више од двије године рада, што је мало да бисмо реализовали све оно што смо планирали, али сасвим довољно да бисмо се осврнули на све оно што смо започели и све оно што смо реализовали.

Рекао је ово градски менаџер, Бојан Кресојевић говорећи о свему ономе што је у Бањој Луции урађено у претходне двије године.

-Ипак, неопходно је нагласити сваки пут како смо радили у тешким условима, с обзиром на безброј одбијених одлука од стране Скупштине Града, са преко 40 усвојених и предложених амандмана од стране скупштинске већине, а које смањују егзистенцијалне ставке за наш град, попут хигијене, одржавања зеленила, одржавања саобраћајница, али и других одлука које нису усвојене, а које су неопходне за развој Бање Луке – рекао је он.

Поручио је како свему томе треба додати и чињеницу да је неколико пута одбијен пројекат бољег гријања, одлука о реконструкцији јавне расвјете, нерадној недјељи, али је подсјетио и на касна усвајања ребаланса буџета за протекле двије године.

-Све су то били изузетно изазовни услови за рад, у којима смо уз велике напоре, уз велику уложену енергију дошли до врхунских резултата који се огледају у великим промјенама, које подразумијевају транспарентну Градску управу, гдје су објављени сви рачуни, гдје смо започели са праксом бесплатних уџбеника, субвенцијама за приватне вртиће, јавни превоз, али и много тога смо могли још да урадимо да нисмо имали смањење прихода у износу од 60 милиона КМ, да нисмо остали без фабрике која би запослила око 300 људи, а која би значила и приход од продаје хале у пословној зони Рамићи, али и одбијених регулационих планова – рекао је он.

Поручио је како је све то презентовано у извјештају о извршењу буџета.

-Тај извјештај јасно показује гдје је свака марка уторшена, у коју намјену и у којој висини. Нама није само важно презентовати то Скупштини Града, него нашим грађанима, а то нам је најважније. Било какве информације, квалификације које кажу да је нешто сакривено нису истините, с обзиром на то да је Скупштина Града усвојила овај извјештај својим закључком који је објављен у Службеном гласнику. Скупштина Града је дакле уредно информисана о свим утрошеним средствима – поручио је градски менаџер.

Нагласио је како не бјеже од тога да све што је урађено и презентују Скупштини Града, али исто тако план је да Скупштини Града презентују све оно што су они и одбили.

– Ми смо припремили извјештај о раду градоначелника одавно, на шта смо поносни, али исто тако ћемо презентовати Скупштини Града и оно што они нису урадили. Зато ћемо за наредну сједницу Скупштине предложити извјештај о нераду Скупштине Града – закључио је градски менаџер, наглашавајући да ће извјештај о раду градоначелника већ на наредној сједници поднијети градоначелник, као законски предлагач.

-Мени је чудно да они желе да разговарају о овом документу, а седам пуних мјесеци нису хтјели да усвоје ребаланс буџета – категоричан је градски менаџер, Бојан Кресојевић.