Милионска подршка привреди: Град субвенционисао више од 150 пословних субјеката

Кроз различите програме субвенција више од 150 пословних субјеката добило је новчану подршку Града Бање Луке, за шта је из градске касе издвојено око 1,3 милиона КМ.

Поручила је ово овлаштени потписник у Одјељењу за привреду и локални економски развој Александра Симић, истакавши да та чињеница јасно потврђује опредијељеност Града Бање Луке да активно ради на јачању привредне активности.

– Захваљујући новом концепту и системском приступу расподјели подстицајних средстава, сва средства за субвенције привреди планирана буџетом Града за 2022. годину су у потпуности реализована, што ранијих година није био случај – истакла је Симићева.

Како је појаснила, осим што су кроз нови приступ идентификоване различите врсте субвенција за којим је привреда исказала велики интерес, у протеклом периоду организоване су бесплатне обуке за пословне субјекте из области пословног и пројектног планирања, а привредним друштвима и самосталним предузетницима који су остварили право на субвенцију пружана је и бесплатна стручна подршка с циљем рјешавања пословних изазова.

-Успјешна реализација програма субвенција резултат је заједничког рада и сарадње Одјељења за привреду и локални економски развој, Предузетничког центра и Градске развојне агенције, која је пружила техничку подршку при реализацији обука и која ће у наредном периоду спроводити и мониторинг – нагласила је Александра Симић.

Она је подсјетила да је у току и Јавни позив подршке запошљавању незапослених жена из маргинализованих група, за који ће бити издвојено око 80.000КМ, отворен до 30. новембра, те позвала заинтересоване да се пријаве.

Подјећамо, ријеч је о пројекту подршке предузетништву маргинализованих група жена, који је заправо резултат сарадње Града Бање Луке и USAID/INSPIRE.