Међународни дан особа са инвалидитетом: У Дому омладине округли сто на тему „Злоупотреба паркинг мјеста за особе са инвалидитетом и могућа рјешења проблема“

„Клуб Будни“ у сарадњи са Филмском продукцијом „Будни“, у понедељак 4. децембра са почетком у 14.00 часова у Дому омладине организоваће округли сто на тему „Злоупотреба паркинг мјеста за особе са инвалидитетом и могућа рјешења проблема“, а поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

-Ово је тема којом се Продукција „Будни“ бави у развојној фази документарног филма редитељке Јелене Медић, који суфинансира Аудио-визуални центар Републике Српске. У оквиру овог пројекта, недавно смо организовали и фотографску интервенцију на билбордима под називом „Јесам ли…?“ под покровитељством Градске управе – наведено је у саопштењу.

Искористили су прилику да позову све заинтересоване да присуствују овом догађају.

-Како корисници колица, и поред свих залагања да се урбани простор прилагоди њима, због свеопште некултуре и даље не могу увијек несметано, самостално да се крећу, сматрамо врло важним да се о овоме што чешће говори у јавности – додали су из клуба „Будних“.

Овом догађају присуствоваће и представници Града.