Ликовима из бајки кроз емоционални развој дјетета

Уз подршку Града Бање Луке, успјешно је завршен пројекат Удружења за промоцију културе и образовања дјеце и младих „Мудро слово“ под називом „Ликовима из бајки кроз емоционални развој дјетета“.

Пројектом је било обухваћено десет бањалучких предшколских установа за дјецу, и то: „Невен“, „Дора“, „Колибри“, „Колибри 2“, „Наша дјеца“, „Невен“, „Бубамара“, „Радост“, „Анђелак“ и „Плави чуперак“.

Како наводе из Удружења, циљ пројекта је да се представом „Вријеме за бајку“ направи благотворан учинак на дјететову емоционалну равнотежу, као и да му се помогне у суочавању са страховима како би што безболније ушао у свијет одраслих.

Из Удружења додају да осим овог социо-емоционалног аспекта, пројекат садржи и графомоторички, математички и практични дио који се реализовао кроз специјалиоване радионице послије приказане представе.

-Добри, мудри, неустрашиви ликови из бајки, који посједују супермоћи и могу ријешити сваки проблем, боре се и побјеђују у тешким ситуацијама постају узор дјетету и као такви храбре и уче дијете да се и само бори са изазовима који га очекују током живота – саопштили су из Удружења, те додали да у свим предшколским установама, пројекат прихваћен са одушевљењем како код дјеце, тако и код васпитача.

У реализацији пројекта, учествовали су глумци Дјечијег позоришта Републике Српске – Саша Терзић и Драгана Илић, као и глумци Дисовог позоришта младих – Филип Игњатић и Кристина Чулић, а водитељка програма била је проф. Зорица Чулић.

 Илустрација: ″Мудро слово″

Илустрација: ″Мудро слово″