Кум крсне славе: Градоначелник присуствовао молитви поводом празника рођења Пресвете Богородице у Храму у Дервишима

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

Српска православна црква и њени вјерници данас обиљежавају рођење Пресвете Богородице, празник у народу познат као Мала Госпојина, а тим поводом, градоначелник Драшко Станивуковић присуствовао је у Храму Рођења Пресвете Богородице у насељу Дервиши Светој литургији, гдје је заједно са свештенством и мјештанима, како кум, прославио славу ове цркве.

-Можда је најважније рећи да је велика част бити кум, јер кум је човјек који има посебну обавезу када кумује – или у цркви или свом пријатељу. То значи да кум има духовну обавезу да буде присутан у сваком смислу. Хвала нашем оцу Драгану на позиву да будемо дио, али и свједоци подизања ове светиње, овог храма – казао је градоначелник.

Додао је да, када је први пут дошао ту, нису могли много да виде да је урађено, јер је требало много тога додатно урадити.

-Рекли смо да треба да направимо паркинг, стазе, ограду и пут овдје. Када човјек да ријеч, он то мора и да испуни. Први пут је на овај празник ова црква покривена. Данас, можемо да видимо да смо ми овдје направили огромне помаке, чему данас данас овдје са нашим вјерним народом и свједочимо, а Град је подршка свакој светињи и цркви. Данас, када смо завршили један дио радова овдје, задали смо нове задатке шта нам је циљ и шта даље треба да радимо. Поред улица, моста и многих других пројеката, идеја нам је да излијемо темеље и градимо парохијску салу. Сигуран сам да ћемо наредне године то и да урадимо, како се овдје не би окупљали под шатором, него у парохијској сали – поручио је Станивуковић.

Свештеник Драган Слијепчевић поручио је како се данас вјерни народ окупио да покаже да смо сви једно и да су сви људи, са свих страна, људи добре воље, добродошли у овај Храм.