Крајишка кућа ускоро и у Требињу

 Објекат ″Крајишке куће″ у Требињу налази се у централној градској зони

Објекат ″Крајишке куће″ у Требињу налази се у централној градској зони

„Крајишка кућа“, препознатљиви бренд града, већ на прољеће требало би да буде отворена у Требињу.

-Увелико трају радови на адаптацији и санацији пословног простора за потребе отварања објекта “Крајишка кућа”, који се налази на веома атрактивној локацији у централној зони града – навели су из Центра за развој пољопривреде и села.

Осим грађанима Херцеговине, те туристима и посјетиоцима Требиња, у плану је да овај бренд буде доступан и становницима Београда и Новог Сада, за шта су у току активности на проналаску одговарајућих локација и објеката.

-Оваквим активностима Центра и планираном динамиком рада ове градске институције на отварању нових пословних објеката “Крајишке куће”, производња и прерада на домаћим пољопривредним газдинствима би се повећала за четири пута у односу на постојећу, што би отворило велике могућности у запошљавању нових радника у пољопривредном сектору, а исто тако и остварење профита и већих прихода у наредном периоду – нагласили су из Центра.

Осврћући се на рад „Крајишке куће“ од њеног отварања 22. априла прошле године до данас, истичу да је побрала бројне позитивне коментаре и импресије не само грађана Бање Луке, него и посјетилаца нашег града који на једном мјесту могу да купе квалитетне домаће производе са подручја крајишке регије.

-Број произвођача-прерађивача у “Крајишкој кући” и интересовање за бављењем пољопривредном производњом и прерадом су се значајно увећали. Тако да се тренутно на полицима овог објекта налази више од 500 различитих артикала од преко 70 домаћих произвођача – наводе из Центра додајући да је и са економског аспекта „Крајишка кућа“ оправдала очекивања јер биљежи позитивно пословање.

Закључили су да је “Крајишка кућа” бренд који је већ увелико препознатљив у региону, а сам објекат је, својим и екстеријером и ентеријером, украсио и уљепшао централни дио Бање Луке.

Галерија фотографија: