Концертом Београдског џез квартета отворен Четврти „Intime Jazz Fest“ у Банском двору

 Фото: Бански двор

Фото: Бански двор

Kонцертом Београдског џез квартета у Културном центру Бански двор, синоћ је отворен 4. фестивал џез музике „Intime Jazz Fest“.

Гости из Београда нису крили задовољство што су гости у Бањој Луци и што је управо њима припала част да отворе овогодишњи фестивал.

-Ми се онда трудимо да узвратимо онако како ми најбоље знамо – музиком. Морам да похвалим одличну организацију Банског двора – Културног центра, јер да нема људи који желе да ово стварно успије и то раде свим срцем, онда од овога не би било ништа. Ми музичари, без обзира да ли наступамо на малом фестивалу или највећем џез фестивалу, оног момента када изађемо на бину то је за нас највећи фестивал на свијету. Једва смо чекали да изађемо на бину и свима нама у ансамблу је велика част што ми били ти који су отворили овај фестивал – казао је Миодраг Маљоковић, члан Београдског џез квартета.

4. фестивал џез музике „Intime Jazz Fest“ концептуално je замишљен као камерни фестивал џез музике који ће се фокусирати на мање саставе и врхунске солисте овог музичког жанра.

-Није било лако наставити традицију и континуитет због цијеле ситуације коју је изазвала пандемија, али нисмо устукнули ни прошле, ни ове године. Фестивал у свом четвртом издању има реперзентативан програм, наши гости су нека од најзначајнијих имена регионалне и европске џез сцене и мислим да можемо бити поносни на оно што ће фестивал и Бански двор као организатор понудити публици. Највећи доказ колико је фестивал одјекунуо у региону је то што нам се од почетка априла џез музичари сами јављају са пријавама за учешће – казао је директор Банског двора Младен Матовић.

Град Бања Лука подржао је овогодишњи фестивал.