Још једна велика измјена саобраћаја у центру града: Почели радови на спајању улица Краља Петра I Карађорђевића и Видовданске

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Почели су грађевински радови на спајању улица Краља Петра I Карађорђевића и Видовданске (код хотела „Босна“) на начин да ће постојећа улица испред хотела бити проширена, чиме ће се поред споја, омогућити и двосмјеран саобраћај испред хотела.

-Још једна велика измјена саобраћаја у центру града. Наведени радови, поред изградње кружних раскрсница код “Екватора” и на укрштању Книнске улице и Булевара цара Душана, представљају наставак имплементације мјера на успостављању једносмјерног режима одвијања саобраћаја у центру града – казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Подсјећамо да су прије десетак дана започели грађевински радови на формирању кружног одвијања саобраћаја код „Екватора“, те да ће завршетком ових радова бити окончана и изградња монтажне кружне раскрснице на укрштању улица Книнска – Булевар цара Душана.

Крајем мјесеца започеће и радови на формирању једносмјерног саобраћаја на главној саобраћајници, на начин да ће се саобраћај у Улици краља Петра I Карађорђевића одвијати од зграде Владе Републике Српске ка Екватору, а дуж улица Книнска – Видовданска – Првог крајишког корпуса ће се одвијати у супротном смјеру, уз обиљежавање бициклистичких трака на коловозу и тзв „жутих трака“ за возила јавног превоза.