Изложба ученичких радова: Најмлађи показали како виде свој град

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Поводом Дана града, градоначелник Драшко Станивуковић отворио је изложбу ученичких радова у Дому омладине и, том приликом, уручио награде ученицима петих разреда основних школа, чији су ликовни и литерарни радови на тему„Мој град“ оцијењени као најбољи.

Градоначелник Бање Луке захвалио је свим ученицима, који су кроз свој умјетнички израз исказали љубав према свом граду, те њиховим учитељима и наставницима који су заједно с њима употпунили прославу Дана града.

Према његовим ријечима веома је важно научити дјецу да воле свој град, а кроз машту, цртеж, пјесму или прозу, дјеца приказују свој град онаквим каквим га виде и како га доживљавају.

– Ово је једини пут да се у срца наших најмлађих утка осјећај за љубав према граду у којем одрастају. На овај начин се од дјетињства гради једна нераскидава веза са градом и ствара једна људска обавеза да никад не пожелите бацити смеће гдје не треба, искривити неки знак или нанијети неку другу штету граду у којем проводите свој животни вијек – истакао је градоначелник.

Пристигли радови свих ученика, који су учествовали у овом такмичењу, изложени су просторијама Дома омладине, а за три најбоља рада из сваке категорије припремљене су пригодне новчане награде.

Прву награду из категорије литерарних радова освојила је Сара Гајић, ученица V3 разреда ОШ „Милутин Бојић“ у  Поткозарју, друго мјесто припало је Јелени Славнић, ученици V2 разреда ОШ „Јован Дучић“ у  Залужанима, док је треће мјесто освојила ученица  V5 разреда ОШ „Георги Стојков Раковски“  Хана Пискић.

Према мишљењу комисије, најљепши ликовни рад насликала је Елена Пашић, ученица V4 разреда ОШ „Свети Сава“ из Бање Луке. Друго мјесто освојила је Јована Срдић, ученица V2 разреда ОШ „Станко Ракита“ у Врбањи, док је треће мјесто припало Ањи Малешевић, ученици V2 разреда ОШ „Јован Дучић“ у Залужанима.

Подсјећамо, Градска управа је половином марта позвала школе и ученике петих разреда да се укључе у обиљежавање Дана града на начин да израдом литерарних и ликовних радова на тему „Мој град“ дају свој допринос овом значајном догађају.

Галерија фотографија: