Из буџета Града по 200 КМ: Почела исплата подршке радницима Дома здравља

Почела је исплата новчане подршке Града Бања Лука свим запосленицима ЈЗУ Дом здравља.

Ријеч је о једнократној новчаној накнади у износу од 200 КМ, која представља вид захвалности за све оно што су радници ове градске здаравствене установе чинили у периоду панедемије вируса корона, а средства за ову намјену обезбијеђена из буџета Града.

Раније је градоначелник Бање Луке Драшко Станивуковић нагласио да је допринос свих запослених Дома здравља током периода пандемије немјерљив.

-Ми смо увјерени да ће тај износ на плату коју радници Дома здравља имају њима итекако значити, а прије свега да износ представља значајан вид наше захвалности за преко годину и по дана надљудских напора који су ови људи пружали, у борби за животе наших суграђана-казао је градоначелник Станивуковић.

Гард Бања Лука ће до сутра уплатити новац Дому здравља, након чега ће новац бити пребачен на рачуне свих запослених ове устнове.

Подсјећамо, Град Бања Лука је за подршку ЈЗУ Дом здравља издвојио 1, 6 милиона КМ, по различитим ставкама, а кроз ребаланс буџета планирана је изградња породичне амбуланте у Драгочају, те средства за набавку дигиталног мамографа. Осим тога Град Бања Лука подржао је и процес масовне вакцинације у Бањој Луци, а за ту намјену издвојено је 300.000 КМ.

 Илустрација: Град Бања Лука

Илустрација: Град Бања Лука