И ви можете гласати: Дивљи кестен из Бање Луке номинован за „Стабло године 2022“

Стабло дивљег кестена које се налази у Парку „Младен Стојановић“ номиновано је на овогодишњем Избору за стабло године у БиХ 2022, који спроводи Развојни програм УН (UNDP).

Са крошњом ширине 17×16 метара, висином од 25 метара и пречником од 120 центиметара бањалучки дивљи кестен носи епитет највећег стабла ове врсте у нашем граду и уписан је у Регистар највећих стабала Републике Српске (издање 2003. године).

Титулу „Стабло године“ ће понијети номиновано стабло које добије највећи број гласова јавности на платформи TvojCO2.ba. Период гласања за поднесене номинације отворен је 1. новембра и трајаће до 11. децембра.

Током периода гласања, број гласова за појединачне номинације неће бити видљив, али ће гласови уредно бити похрањени на платформи. Побједничко стабло и четири финалиста ће бити објављени до 16. децембра 2022. године на платформи TvojCO2.ba, када ће бити представљени резултати цјелокупног процеса гласања.

Иначе, Развојни програм УН-а организује Избор за стабло године у БиХ, с циљем да се ода признање јединственом богатству природе које имамо.

За бањалучки дивљи кестен можете гласати на сљедећем линку.

 

 

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука