Gradski parlament razmatrao izvještaj i program rada Doma zdravlja

 Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

Najveći dio današnjeg zasjednja gradskog parlamenta odnosio se na razmatranje prošlogodišnjeg izvještaja i programa rada za tekuću godinu JZU „Dom zdravlja“ Banja Luka.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Mladen Ilić kazao je da je s tim u vezi bila korektna rasprava i da su svi zajedno svjesni koliku je ova ustanova podnijela žrtvu u prethodnoj godini kada nas je zadesila pandemija korona virusa.

-Posljedice toga ćemo tek vidjeti, ali imamo mogućnost da kao Grad damo dopirnos Domu zdravlja u nekom narednom periodu da iskoristimo i autoritet i medijsku pažnju da pomognemo u funkcionisanju ustanove – kazao je Ilić u pauzi skupštisnkoj zasjedanja.

Prema njegovim riječima, Grad je napravio ozbiljne korake kada je riječ o samoj vakcinaciji, ali da je sigurno da odziv građana može biti veći.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da Banja Luka kao najveći grad u Republici Srpskoj treba da ima i gradsku bolnicu.

-Do tada, imaćemo jednu međufazu koja se odnosi na osnaživanje i dodavanje dodatnih funkcija i ingerencija Domu zdarvlja koje zakon predviđa. Prosto, da osnažimo primarni nivo zaštite i da se približimo kapacitetima koje treba da dobijemo kroz izgradnju gradske bolnice – kazao je on.

To je, prema njegovim riječima, strateški projekat koji treba da se radi u koordinaciji gradske i republičke vlasti.

Direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović kazala je da je raduje što su gotovo svi odbornici kroz svoje diskusije na jedan način pohvalili rad te ustanove.

-Kolege su stvarno uložile jedan maksimalan trud i rad u prošloj godini koja je bila preteška kako za zdravstveni, tako i za druge sektore i građane. Prebrodili smo je onako kako smo znali i umjeli. Ove godine se borimo sa procesom masovne vakcinacije građana i prilivom većeg broja pacijenata u sve ambulante – navela je ona.

Kako je rekla, pred tom ustanovom je i u ovoj godini veliki posao, te da vjeruje da će i dalje imati podršku gradonačelnika i Skupštine Grada, ali i razumijevanje građana što se tiče pristupa prema zdravstvenim radnicima.

U nastavku zasjedanja slijede izveštaji o radu organizacija i ustanova, čiji je Grad osnivač. Parlament će danas raditi do 16 časova, a prema najavi predsjednika Ilića – nastaviće sa radom najvjerovatnije u ponedjeljak u jutarnjim časovima.

Galerija fotografija: