Градски парламент разматрао извјештај и програм рада Дома здравља

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Највећи дио данашњег засједња градског парламента односио се на разматрање прошлогодишњег извјештаја и програма рада за текућу годину ЈЗУ „Дом здравља“ Бања Лука.

Предсједник Скупштине града Бање Луке, Младен Илић казао је да је с тим у вези била коректна расправа и да су сви заједно свјесни колику је ова установа поднијела жртву у претходној години када нас је задесила пандемија корона вируса.

-Посљедице тога ћемо тек видјети, али имамо могућност да као Град дамо допирнос Дому здравља у неком наредном периоду да искористимо и ауторитет и медијску пажњу да помогнемо у функционисању установе – казао је Илић у паузи скупштиснкој засједања.

Према његовим ријечима, Град је направио озбиљне кораке када је ријеч о самој вакцинацији, али да је сигурно да одзив грађана може бити већи.

Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да Бања Лука као највећи град у Републици Српској треба да има и градску болницу.

-До тада, имаћемо једну међуфазу која се односи на оснаживање и додавање додатних функција и ингеренција Дому здарвља које закон предвиђа. Просто, да оснажимо примарни ниво заштите и да се приближимо капацитетима које треба да добијемо кроз изградњу градске болнице – казао је он.

То је, према његовим ријечима, стратешки пројекат који треба да се ради у координацији градске и републичке власти.

Директорица Дома здравља Невена Тодоровић казала је да је радује што су готово сви одборници кроз своје дискусије на један начин похвалили рад те установе.

-Колеге су стварно уложиле један максималан труд и рад у прошлој години која је била претешка како за здравствени, тако и за друге секторе и грађане. Пребродили смо је онако како смо знали и умјели. Ове године се боримо са процесом масовне вакцинације грађана и приливом већег броја пацијената у све амбуланте – навела је она.

Како је рекла, пред том установом је и у овој години велики посао, те да вјерује да ће и даље имати подршку градоначелника и Скупштине Града, али и разумијевање грађана што се тиче приступа према здравственим радницима.

У наставку засједања слиједе извештаји о раду организација и установа, чији је Град оснивач. Парламент ће данас радити до 16 часова, а према најави предсједника Илића – наставиће са радом највјероватније у понедјељак у јутарњим часовима.

Галерија фотографија: