Стипендије: При крају пријаве за ученике, за студенте од половине октобра

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Ученици средњих школа до краја ове седмице могу да конкуришу за једну од три врсте градских стипендија, док ће конкурс за студенте бити расписан у другој половини наредног мјесеца.

Тако ће у оквиру градског програма стипендија, укупне вриједности око 1,6 милиона КМ, за  школску односно академску 2021/2022. годину бити додијељене стипендије према социјалном статусу, за успјех у школи/факултету и за дефицитарна занимања. Ученичка стипендија на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износи 80 КМ, а за дефицитарна занимања 160 КМ.

За стипендије, намијењене дефицитарним занимањима, могу се пријавити ученици који се школују за сљедећа занимања: монтер суве градње – молер, фасадер и техничар моделар обуће.

Пријаве на конкурс трају до 1. октобра 2021. године, а са потребном документацијом потребно их је доставити Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, путем Пријемне канцеларије Градске управе.

Што се тиче минуле школске године, све обавезе према ученицима стипендистима су у потпуности измирене, након што су током прошлог мјесеца измирена девета и десета рата стипендија.

Конкурс можете погледати ОВДЈЕ.