Градоначелник уз грађане Лазарева: Важно је сачувати радна мјеста, али и наћи рјешење за непријатне мирисе из ливнице

 Фото: С. Ћуковић

Фото: С. Ћуковић

-Узимајући у обзир важност очувања ове фабрике и сваког радног мјеста, неопходно је и да сви заједно пронађемо рјешење и омогућимо нормалан радни процес овог предузећа, али нормално функционисање становништва који станује на овој локацији.

Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, који се придружио грађанима који су изашли испред ливнице челика „Јелшинград Ливар“ како би исказали незадовољство због непријатног мириса који се шири из овог предузећа.

Како је појаснио, издавање дозвола је у надлежности републичких интитуција, и  у том контексту Град Бања Лука, како ни градска инспекција не могу утицати на одлуке Инспектората Републике Српске, али ће у циљу заштите својих грађана урадити неопходна мјерења и анализе, како би се утврдило стварно стање.

Градоначелник је позвао ресорно Министарство, Владу Републике Српске, те Инспекторат Републике Српске да што прије доставе мјерења загађења за предметну локацију, али и да предузму све неопходне мјере како би се спријечили непријатни мириси који допиру из Ливнице.

– Иако можда и нема зрачења и штетних дејстава, људи нису дужни да трпе неугодне мирисе. Свако ко има погон, дужан је и да обезбиједи све услове за рад на начин да не омета друге. Спреман сам и да организујем састанак, с циљем проналаска најбољег рјешења за ову ситуацију. Важно нам је да сачувамо радна мјеста, али људи који овдје станују морају имати и нормалне услове за живот – закључио је он.