Градоначелник: Свим поштеним радницима, врата Градске управе су отворена

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић поручио је да су запослени Градске управе дужни поштено и професионално обављати свој посао, те да нико не може раздвајати људе по било коjем основу.

Градоначелник је, након смјене два комунална полицајца који су дали лажни извјештај контроле особа у изолацији, рекао да нико нема право обављати свој посао на овакав начин.

-Случајеви попут овог, у којем су комунални полицијаци тврдили да су контролисали лица у изолацији, а да нису имали ни праву адресу, нити број телефона, су недопустиви – рекао је градоначелник.

Он напомиње да не смије бити повлаштених, како у другим случајевима, тако и у контролама лица у изолацији, те да за све – од градоначелника, одборника или грађана, важе исте правила.

-Свако ко је спреман да слиједи тај концепт, не раздвајајући људе по било ком основу, врата Градске управе су му отворена – каже Станивуковић.

Градоначелнк наглашава да се од људи који не раде свој посао поштено и људи који су спремни прикривати чињенице, овакве ствари могу очекивати и у будућности.

-Радници који крше правила и не раде свој посао часно, биће смијењени, чиме свим људима и запосленима шаљемо јасну поруку, а то је да смо дужни радити професионално, коју год функцију и посао обављали – закључио је градоначелник.

Подсјећамо, због кршења радних дужности и давања лажног извјештаја о контроли лица у изолацији, два радника Комуналне полиције неће више обављати ове послове.

Констатовано је да ови радници нису извршили надзор над провођењем мјера кућне изолације лица којег су били дужни исконтролисати 14. октобра, јер како је установљено – лице које је требало да контролишу, нити се налази на адреси коју су комунални полицијаци навели у својој писменој изјави о наводно обављеној контроли, нити се могло јавити на број мобилног телефона који су комунални полицајци навели с обзиром на то да тај број припада неком другом лицу.