Градоначелник са ректором: По први пут грант од 100.000 КМ за Универзитет у Бањој Луци

Градоначелник Драшко Станивуковић одржао је данас радни састанак са ректором Универзитета у Бањој Луци Радославом Гајанином.

Том приликом потписан је и Протокол о извођењу студентске праксе – која ће студентима омогућити стручну праксу у Градској управи, али и  у предузећима чији је оснивач Град.

Како је казао градоначелник, добре праксе ће бити настављене, али данашњи састанак је такође важан јер ће се по први пут у буџету Града обезбиједити грантовска средства намијењена Универзитету.

– Имајући у виду да Универзитет сваке године има одређене потребе за рјешавањем одређених инфраструктурних питања, замисао је да им Град додијели грант, уз помоћ којег би они рјешавали те проблеме по приоритету, који сами одреде, док би Граду достављали извјештај о утрошеним средствима – поручио је Станивуковић.

Он је казао да је током састанка разговарано и о измјенама Регулационог плана, које се тичу новог Градског парка, а који би требало да са Универзитетским градом,  првим кејом на ријеци Врбас, те новим изгледом „Акване“,који смо најавили, чине једну потпуно нову амбијенталну цјелину.

– Једна од важних тема данашњег састанка је и изградња вртића, који би користио дјеци запосленика Универзитета, али и студентима који се опредијеле за ту струку, јер би им у тој установи могла бити организована пракса – казао је градоначелник.

Ректор Универзитета Радослав Гајанин, казао је да када је ријеч о студентској пракси, план је да се пројектне активности реализују у континуитету и то у марту мјесецу, како би студенти могли праксу обављати у љетњом периоду, а када је пауза на факултетима.

– Током радног састанка са градоначелником Станувуковићем, утврђена је динамика завршетка пројектних активности које се односе на израду пројекта зграде едукативног центара за предшколско образовање – зграда дјечијег вртића у Универзитетском граду, као и финансијска подршка Универзитету из буџета Града, за заједничке пројекте од обостраног интереса – поручио је Гајанин.