Градоначелник са директорима: Идемо у револуционарну реформу јавних установа и предузећа

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

Градоначелник Драшко Станивуковић разговарао је данас са директорима јавних установа, организација и предузећа о резултатима рада, будућим корацима и могућностима уштеда.

Повећање прихода, контрола сваке јавне набавке, ревизија свега оног што је урађено – неке су од главних тема овог састанка у Градској управи са јасном поруком градоначелника да је дошло вријеме да се може и мора радити боље.

-Највјероватније да би претходни градоначелник, када би га питали, рекао да је све у реду са билбордима, да је сваки пословни простор како треба и да се ништа не може промијенити. Ево дошао сам и утврдио да то ипак није тако. Зато сам рекао директорима да не буду они који ће данас рећи да је све како треба, да се не може ништа промијенити па да морам доказивати да могу доћи послије њих директори који могу много тога урадити и промијенити – казао је Станивуковић.

Не подржава, како је нагласио, оне директоре који кажу да не може буџет расходовно да буде мањи а приходовно већи и да се не могу неке ствари промијенити набоље, јер ће бити принуђени да траже директоре који ће то моћи урадити.

-Да се може боље, показало се на примјеру нове директорице Центра за предшколско васпитање и образовање која је рекла које су спорне набавке и да није баш све тако добро како је то тврдила претодна директорица – казао је он.

Градоначелник је закључио да је од свих директора тражио да му предложе план реформи, те поручио да ће тек кад то добије обилазити једно по једно предузеће и установу и спроводити те реформе.

Током састанка у Градској управи, директори су упознати и са планом нове градске администрације да током године проведе процес централизације свих јавних набавки. Такође, неке од тема данашњих разговора биле су систематизација, искориштавање потенцијала радника и друге теме.

На данашњем састанку у Градској управи, између осталих, били су директори: Градске развојне агенције, Центра за развој пољопривреде и села, Центра за социјални рад, “Акване”, “Водовода”, “Топлане”, “Чистоће”, “Депота”, Банског двора, СЦ “Борик”, Туристичке организације и др.

Галерија фотографија: