Градоначелник предложио кандидате за априлске награде

Градоначелник Драшко Станивуковић предао је иницијативе за додјелу награда и признања поводом 22. априла, Дана града, за више појединаца и удружења као посебан вид признања за изузетан рад и постигнуге врхунске резултате и успјехе.

За награду Кључ Града Бања Лука, са Повељом „Почасни грађанин града Бање Луке“, градоначелник је предложио министра одбране и потпредсједника Владе Републике Србије Милоша Вучевића.

За Златни грб Града Бања Лука предложио је младу и перспективну пливачицу Лану Пудар, а за награду Плакета Града Бања Лука – јеромонаха Методија игумана манастира Гомионица, организацију „Баштионик“, Хуманитарну организацију „Срби за Србе“, књижевника Стеву Грабовца, хуманитарца Огњена Голића који је више десетина пута даривао капи које живот значе, те координаторку бањалучке Сигурне куће Амелу Башић Томић.

Градоначелник је упутио и иницијативу да се овогодишња Плакета „Сестре Гајић“ додијели Удружењу грађана обољелих од дијабетеса у Републици Српској „Diabet No1“.

-Хвала свим овим великим људима, појединцима и удружењима, на великом доприносу у развоју и афирмацији нашег града као и исказаној хуманости. На своју Бању Луку увијек могу рачунати – поручио је градоначелник.