Подршка Града: Градоначелник обишао Храм у Рамићима, чија је обнова у току

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Градоначелник Драшко Станивуковић са сарадницима обишао је Храм Светог пророка Илије у насељу Рамићи, чија је обнова у току.

-Трудимо се и молимо да нам Бог да мудрости да препознајемо потребе у мору потреба града, наше вјерске заједнице и човјек треба да смогне снаге да одреди приоритете. Овдје постоји потреба и за гробљем и морамо и о томе да размишљамо. Развој сваког дијела нашег града, али и посвећен и континуиран приступ Града, наше Српске православне цркве је нешто што је приоритет – казао је градоначелник Станивуковић.

Како је истакао, Град је пружио одређену подршку, али с обзиром на то да је ријеч о великим радовима жели посебно да се посвети и да за ове изазовне радове пружи максималну подршку.

-Имао сам прилику да будем и кум поводом славе Храма и то је важна улога, тако да ћу и лично да пружим подршку за обнову овог храма – казао је он.

Град мисли генерално о парохији, тако да, како је истакао – тренутно се раде и неки од највећих радова.

-Вјерујем да ћемо бити у могућности да до краја године поставимо камен темељац за парохијски дом у самом центру града, то је питање на које црква чека три деценије. С друге стране, наша жеља је да када ужете у било који дио Бање Луке да вас дочекају наше светиње. У сваком смислу, са нашим свештенством разговарамо, сагледавамо приоритете и пружамо подршку. Свакако, отворени смо и за друге вјерске заједнице – закључио је Станивуковић.

Свештеник парохије у Рамићима, Жељко Тошић казао је да је дошло вријеме да се обнови овај храм и да су започели обимни радови.

-Задовољни смо да што је наш градоначелник овдје, који нам је велика подршка од самог почетка, на чему смо му захвални. Планирали смо ове године да завршимо грубе грађевинске радове, а догодине да завршимо храм и да то буде свечаност поводом храмовне славе – казао је свештеник Тошић.