Градоначелник обишао градилиште новог моста у Топлицама

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У оквиру радова на изградњи новог моста у Српским Топлицама, у току је постављање завршног слоја асфалта на мосту и на приступним саобраћајницама.

За додатне радове и завршетак овог моста, како је казао градоначелник Драшко Станивуковић приликом данашњег обиласка градилишта новог моста, било је потребно издвојити додатних 300.000 КМ из овогодишњег буџета.

-У разговору са извођачима, потврдили су нам да би крајем овог мјесеца радови требало да буду комплетно завршени и да мост буде стављен у функцију – казао је Станивуковић.

Најавио да ће већ у току ове године почети и први радови на мосту у Чесми.

-Мостови су важни, они спају људе и обале, увезују нашу Бању Луку – казао је градоначелник.

Додао је да Град разговара са Заводом „Др Мирослав Зотовић“ и о уређењу старог моста у Топлицама, који ће убудуће служити само за пјешаке и бициклисте и који би требало да се уреди у облику дајак чамца.

Према ријечима Славка Давидовића, овлаштеног потписника у име Одјељења за саобраћај и путеве, у складу са динимиком извођења радова на мосту у Топлицама, послије постављања завршног слоја асфалта, слиједи уградња мостовске и пјешачке ограде на зидовима, изградња расвјете, те хоризонталне и вертикалне сигнализације, као и испитивање моста и прибављање потребне документације за добијање употребне дозволе.

Нови мост омогућиће квалитетнију везу између Источног и Западног транзита, те растеретити улаз у град из правца кањона Тијесно и Мањаче.

Нови мост у Топлицама је распона 65 метра и укупне ширине 11 метара – са двије коловозне траке и двостраним тротоарима. Вриједност инвестиције је око 3.5 милиона КМ, уз додатних 300.000 КМ издвајања у овој години како би се окончала градња моста.