Градоначелник на уручењу кључева у Ади: 50 породица добило своје станове и сигуран кров над главом

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

У бањалучком насељу Ада данас су додијељени кључеви станова за 50 породица из категорије расељених лица и повратника, којима је у оквиру Регионалног стамбеног програма додијељен стан у новоизграђеној згради у том насељу.

Град Бања Лука обезбиједио је земљиште, као и инфраструктурне прикључке, околно уређење и изградњу приступне саобраћајнице.

Кључеве је данас уручио и градоначелник Драшко Станивуковић, који је поручио да је ово један од најзначајних пројеката стамбеног збрињавања оних породица који су силом неприлика морали да оду са својих огњишта.

-Град је заједно са републичким институцијама и донаторима завршио једну од највећих зграда са 50 станова за ову категорију становништва. Платили смо све дозволе, дали земљиште, уредили прилазне путеве, паркинге и укупно учешће Града је преко милион КМ – казао је градоначелник.

Захвалио се свим донаторима и учесницима пројекта што су препознали Бању Луку као једно сигурно и квалитетно мјесто за живот.

-Моја порука овдје јесте да ријешити неком стамбено питање значи ријешити животно питање. И желим да ови кључеви од станова не буду само кључеви нових домова, него симболична порука за једну сигурнију и бољу будућност у Бањој Луци и у цијелој Републици Српској – навео је он и додао да Град посвећено ради на рјешавању питања како породица погинулих бораца, тако и избјеглих и расељених лица.

Подсјетио је да је Град, након двије деценије, ријешио имовинско-правне односе за преко стотине избјеглих и расељених породица у Врбањи и Рамићима како би добили власништво над објектима које су саградили и које сада могу бесплатно да легализују, за шта се Град Бања Лука највише залагао.

За ову годину најавио је и градњу Центаралног спомен-обиљежја, као и бројне инфраструктурне пројекте за насеље Ада, гдје је већ у току градња основне школе.

Драгана Кецман, која је данас добила кључеве стана – казала је да је срећна што је коначно ријешила своје стамбено питање.
-Моја имовина у Дрвару је девастирана, тако да ми овај стан много значи – казала је она, уз захвалност свима који су јој обезбиједили нови кров над главом.

Данашњој свечаности додјеле кључева присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић, потпредсједник Републике Српске Давор Пранић, предсједник Скупштине града Бања Луке Љубо Ниниковић, а у име донатора шеф Оперативног одјељења Делегације ЕУ за друштвени развој, цивилно друштво и прекограничну сарадњу Ђанлука Вани.