Градоначелник Станивуковић честитао Међународни дан слободе медија

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Поводом 3. маја, Међународног дана слободе медија, градоначелник Драшко Станивуковић упутио је честитку новинарима и свим медијским радницима.

Захвалио је новинарима, сниматељима, фоторепортерима, уредницима и свим запосленим у медијима, што упркос свим изазовима остају професионалци, што су истрајни, што питају, истражују, прате, преносе, извјештавају…

„Ви, професионали новинари сте свијетла тачка у медијском мраку. Хвала вам што чувате професију од оних који су наумили да је завију у црно, хвала што грађани захваљујући вама знају оно што да нема вас не би могли ни да замисле. Хвала и вам што нас, политичаре, али и остале, опомињете шта смо обећали грађанима, шта смо све урадили, а шта нисмо. Хвала за свако постављено питање. Хвала вам што се и када треба и хуманитарци и што су ваше приче спасиле и олакшале многе животе, хвала и што су ваше приче откриле многе афере, неке и спријечиле“, навео је градоначелник у честитки.

Поред свих изазова, како је нагласио – година иза нас била је посебно изазовна, а сви ми смо захваљујући медијима имали информације о вирусу корона.

„Kада нико није излазио из своје куће, када су се канцеларије преселиле у собе, ви сте у сваком моменту били на терену ризикујући своје здравље. Управо је пандемија вируса корона потврдила колико је велика улога медија и колико значи у јавности имати тачне информације“, истакао је.

Због свега тога, како је навео, медији имају једну од најзначајних улога у нашем друштву.

„Слобода медија и говора су темељи демократије и тога морамо бити свјесни сваки дан, а не само 3. маја. Kолико је важна улога медија показују и бројни притисци, покушаји злоупотребе, као и многи други проблеми са којима се новинари данас сусрећу. Увјерен сам да су истина и објективност видљивији од медијског мрака, гласнији од пристрасног извјештавања и да грађани, као и у свему, увијек препознају квалитет“, навео је Станивуковић у честитки.

На крају је закључио „да ћемо се заједно борити за боље услове раде, регулисан статус запослења, веће плате, бољу заштиту, бољи приступ информацијама и потпуну слободу извјештавања у служби истине“.