„Грађанска патрола“ све активнија: Бањалучани пријављују, надлежни рјешавају

Грађани Бање Луке су и током јануара били веома активни те путем апликације „Грађанска патрола“ пријављивали неправилности на које су наилазили у граду.

Када је у питању број пријава проблема, ни овог мјесеца није било већих промјена и грађани су највише пријављивали кварове на јавној расвјети и оштећења комуналне опреме на дјечијим игралиштима.

Такође, доста грађана је пријавило и непрописно постављене контејнере на тротоарима што потврђује исправност посљедње акције Градске управе која подразумијева уклањање контејнера са свих спорних локација на којима сметају пролазницима односно пјешацима.

Кварови на јавној расвјети су пријављени, између осталог, у улицама: Илије Гарашанина, Косте Јарића, Вождовачкој, Дујка Комљеновића, Његошевој, Ивана Горана Ковачића, те у насељима Бистрица, Павловац и Драгочај. Одмах по пријему пријава, Одјељење за комуналне послове је издало налоге за поправак кварова, а грађане моле за стрпљење, јер је пријављено много кварова.

Опрема је оштећена на дјечијим игралиштима у улицама Раковачких рудара, Бранка Ћопића, Драгише Васића и Живојина Мишића. Све пријаве су евидентиране у надлежном одјељењу и недостаци ће бити отклоњени по избору извођача радова.

Грађани су пријавили и поломљено дрво на шеталишту код моста Венеција те зачепљене шахтове у улицмама Иве Андрића и Симе Матавуља.