„Грађанска патрола“: Рјешавање уочених комуналних проблема у сарадњи са грађанима

Путем апликације „Грађанска патрола“, суграђани су и током овог и протеклог мјесеца били активни и пријављивали неправилности на које су наилазили у граду, а највише пријава односило се на кварове на јавној расвјети и оштећења комуналне опреме.

Тако су грађани путем ове мобилне апликације пријавили покварене свјетиљке у улицама: Марка Краљевића, Југ Богдана, Цара Лазара, Стефана Дечанског, Радоја Домановића, Бранка Мораче, Браће Кавића, Пут српских бранилаца, Новака Пивашевића, Патријарха Арсенија Чарнојевића, те Козарској 27.

По пријавама грађана, извођачима радова наложено је отклањање уочених недостатака.

Оштећења комуналне опреме у највећем броју случајева пријављена су на дјечијим игралиштима, од којих су на одређеним већ обављени санациони радови, а недавно је санирана и ограда око парка за псе на Бањалучком пољу која је, између осталог, била међу пријавама и у „Грађанској патроли“.

Пријављена су и оштећења на путној инфраструктури, између осталих у Цариградској улици која је у плану санације након усвајања ребаланса буџета.

Наиме, употребом апликације – грађани помажу градским службама да се комуналне неправилности у нашем граду брже уоче, те да се пријављени кварови отклоне.

Подсјећамо, апликацију је до сада преузело преко 7.500 наших суграђана, а иста је доступна путем постојећих платформи Play store и App store, потпуно бесплатно.

Користи се без регистрације, све прослијеђене пријаве су анонимне, а суграђани који желе повратну информацију за проблеме које су пријавили, могу их добити путем Одсјека за сарадњу са грађанима-Канцеларије за грађане, на телефон број: 051/ 244-471 или и-мејл: gradjani@banjaluka.rs.ba

 Санација ограде парка за псе на Бањалучком пољу (Фото: Град)

Санација ограде парка за псе на Бањалучком пољу (Фото: Град)