Servisne informacije

Home / Građani / Servisne informacije

2./3.10. 2023. godine

Najvažnije servisne informacije i izvještaji dežurnih službi.

Električna energija

Uredna isporuka električne energije.

Zbog izvođenja radova danas, 3. oktobra će bez električne energije biti:

-09.00 do 10.00 časova dio ulice Tešana Podrugovića.

-09.00 do 14.00 časova dijelovi ulica: Janka Veselinovića, Bože Varićaka, Trive Amelice i dio naselja Barlovci.

 

Voda

Vodovod – snabdijevanje grada vodom je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

„Vodovod a.d. Banja Luka“ obavještava da će u ponedjeljak, 2. oktobra 2023. godine, biti izvođeni radovi u ulicama: Goluba Babića (Drakulić), Dobrnjskoj (Drakulić), Karađorđevoj (Lauš), Radenka Lolića (Saračica) i Podgoričkoj (Zalužani).

U Motikama je nastavljena izgradnja cjevovoda, dok će u mjesnim zajednicama Bočac, Stričići, Borkovići i Bronzani Majdan ekipe “Vodovoda” otklanjati kvarove.

U periodu izvođenja radova može doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima navedenih ulica i naselja. Poštovane potrošače mole za strpljenje i razumijevanje.

OBAVJEŠTENJE:

„Vodovod a.d. Banja Luka“ obavještava da će u utorak, 3. oktobra zbog izvođenja radova na cjevovodu u Ulici Skendera Kulenovića u periodu od 08.00 – 18.00 časova doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u navedenoj ulici, te ulicama koje se su spojene na cjevovod Ulice Skendera Kulenovića.

„Vodovod a.d. Banja Luka“ obavještava da će u srijedu, 4. oktobra zbog izvođenja radova na cjevovodu u Ulici dr Božidara Adžije u periodu 08.00 – 18.00 časova doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u navedenoj ulici,kao i u djelu naselja Lauš.

 

Građani koji su zainteresovani za besplatne vodovodne priključke, sve potrebne informacije mogu dobiti na sljedeći način:

-putem telefona: 051/498-978 i 051/498-969,
-putem i-mejla: info@vodovod-bl.com,
-adresa: Marije Bursać broj 4, Banja Luka, kancelarija 113.

Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – zabilježena su tri krivična djela. Javni red i mir narušen je jedanput. Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda.

Služba hitne pomoći – pregledano je 88 pacijenata i obavljeno je 13 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika – rođeno je 11 beba i to šest djevojčica i pet dječaka.

Vatrogasna jedinica – je imala dvije intervencije.

Vremenska prognoza – Ujutro vedro i hladno uz maglu u dolinama rijeka i po kotlinama. Tokom dana će biti pretežno sunčano i toplije vrijeme, a uveče nailazak oblačnosti sa sjeverozapada. Vjetar slab uglavnom južnih smjerova.

Minimalna temperatura vazduha oko 10°S. Maksimalna temperatura vazduha oko 29°S.

Izmjene u saobraćaju

OBAVJEŠTENJA:

***

Do 25. februara 2024. godine biće izmijenjen režim odvijanja saobaćaja u Subotičkoj ulici, na način da se zauzme najviše jadna polovina kolovoza na dijelu od magistralnog puta do Djevojačkog mosta, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji Subotičke ulice u naselju Šargovac.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi „GRUPA FORTIS“ d.o.o. Banja Luka.

***

Obavještavaju se građani da će od 3. jula 2023. godine do 28. februara 2024. godine zbog izvođenja građevinskih radova, a na osnovu Ugovora o rekonstrukciji saobraćajnice sa izgradnjom trotoara u ulicama Put srpskih branilaca i 16. krajiške NOU brigade, doći do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u ulici Put srpskih branilaca u neposrednoj blizini raskrsnice sa Ulicom Nenada Kostića.

U pitanju je dionica od Tržnog centra ,,OBI“ do granice sa opštinom Laktaši, a saobraćaj će se odvijati na način da se zauzme najviše jedna polovina kolovoza.

Saobraćaj će se regulisati naizmjenično jednosmjernim propuštanjem vozila slobodnom površinom kolovoza pomoću ručnih pomagala (zastavice ili tablice).

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumjevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će, zbog izgradnje novog mosta preko rijeke Široka, doći do obustave saobraćaj za sva vozila i pješake u Ulici put srpskih branilaca (u zoni mosta preko rijeke Široka). od 3. jula pa do kraja godine.

Za vrijeme obustave saobraćaja, izvršiće se preusmjeravanje autobusa na linijama javnog gradskog, prigradskog i republičkog prevoza, i to :

-linije 13 A (Nova bolnica –Zalužani) i republička linija Banja Luka – Trn, preusmjeravaju iz smjera Trna, iz Ulice put srpskih branilaca desno u Ulicu Paje Jovanovića lijevo kroz privatni posjed  firme, preko mosta, do Ulice put srpskih branilaca i dalje postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom;

– ostale republičke linije iz smjera Trna se u Trnu na kružnom toku preusmjeravaju na brzu cestu (Banja Luka – Laktaši), a iz smjera grada iz Ulice Branka Popovića, se preusmjeravaju lijevo na put za Prijedor, pa desno na brzu cestu (Banja Luka – Laktaši).

Za vrijeme izvođenja radova pješački saobraćaj će se odvijati pješačkom stazom, koja je propisno obilježena.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, teretni saobraćaj će takođe biti preusmjeren na brzu cestu (Banja Luka – Laktaši).

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi  preduzeće „Grupa Fortis“ d.o.o. Banja Luka.