Сервисне информације

Home / Грађани / Сервисне информације

16/17.9. 2021. године

Најважније сервисне информације и извјештаји дежурних служби.

Електрична енергија

Снабдијевање града електричном енергијом је уредно.

Због радова, за 17.9. 2021. године најављена су сљедећа искључења електричне енергије:

▶️ 09.00 – 11.00 часова – дијелови улица: Милоша Поцерца, Раде Радића и Владислава Скарића;
▶️ 11.30 – 13.30 часова – дио насеља Дебељаци;
▶️ 09.00 – 13.00 часова – дијелови насеља: Врбања, Дебељаци и Зелени Вир;
▶️ 09.00 – 14.00 часова – дијелови улица: Дујке Комљеновића, Манастира Гомионице и Херцегновска.

 

 

Вода

Водовод – снабдијевање града водом је уредно, а квалитет испоручене воде задовољава одредбе правилника о хигијенској исправности воде за пиће.

 

Дежурне службе

Полицијска управа Бања Лука –  забиљежена је шест кривичних дјела. Јавни ред и мир нарушен је три пута. Догодило се седам саобраћајних незгода.

Служба хитне помоћи – прегледано је 111 пацијената и обављено је 28 кућних посјета.

Гинеколошко – акушерска клиника – рођено је осам беба, и то три дјевојчица и пет дјечака.

Ватрогасна јединица – је имала двије интервенције.

Прогноза времена РХМЗ – ујутру промјенљиво облачно и угодно. Промјенљив карактер времена се задржава и пријеподне, уз повремено повећану облачност, када може бити с повременом кишом. Послијеподне наоблачење уз кишу, пљускове и грмљавину. Након проласка фронта остаје облачно с повременом слабијом кишом и падом температуре. Слично вријеме и увече, а у току ноћи смањење облачности. Вјетар умјерен западни, поподне у скретању на сјеверозападни појачан, према вечери слаб и промјенљив. Минимална температура ваздуха око 17°С.  Највиша температура ваздуха око 24°С.

 

 

Измјене у саобраћају

  • Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута, дионица Бања Лука (Рударска)-Српске Топлице обустављен је саобраћај на наведеном дијелу пута, уз привремено постављену сигнализацију, која ће преусмјеравати саобраћај. Теретна возила се на кружном току код Центрума преусмјеравају на Источни транзит, до новоизграђеног моста у С.Топлицама, док се путничка возила (на дијелу од раскрснице са Солунском улицом до уклапања са Козарском улицом) преусмјеравају градским саобраћајницама.Ова одлука се неће односити на саобраћај теретних возила којима се врши достава на територији града Бањалуке, на возила локалног становништа због прилаза кућама и на возила хитне медицинске помоћи. Радови су планирани до 22.10.2021. године.
  • У току су радови на рехабилитацији локалног пута Сарачица-Чокорска Поља, због чега се саобраћај од 07.00 до 17.00 часова, на мјесту извођења радова, одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Предвиђено је да овакав режим у одвијању саобраћаја буде актуелан до 25.09.2021. године.