Прихватилиште за псе

Home / Грађани / Прихватилиште за псе

Прихватилиште за напуштене псе града Бање Луке је смјештено у Рамићима. О напуштеним и изгубљеним псима се води брига, пружа одговарајућа ветеринарска заштита, а сви пси – који се дају на усвајање – пролазе, осим ветеринарског прегледа и вакцинисања, и тест процјене карактера.

Позивамо грађане да пруже нови дом неком од напуштених љубимаца, који се сада налазе у прихватилишту. Све потребне информације могу да добију на телефона број: 065/481-366. Уколико заинтересовани усвоје пса и пожеле да га стерилишу, биће извршена бесплатна стерилизација.

Jедан од најбитнијих елемената у оквиру контроле популације паса је и превентивно дјеловање на појаву кроз рад са најмлађима. Од 2015. године у сарадњи са УГ КОЛИБА и DOGS TRUST представништво за БиХ (http://www.dogstrust.ba/ ) пружају се радионице дјеци школског узраста у свим школама у Бањој Луци.

У току радионице се користе едукативни материјали, слике паса и ситуација са псима. Радионица садржи различите интерактивне активности, за које су основа теме везане за држање и бригу о псима: одговорност власника, дискусије, дебате, подстицање креативног размишљања, као и безбједност приликом приласка псима и током игре са псима.

Неки од напуштених паса, који чекају да буду удомљени, приказани су у наставку…

Вито

3 године, мужјак, мјешанац

Видра

2 године, женка, мјешанац

 

Вајт

3 године, мужјак, мјешанац

 

Маза

2,5 године, мужјак, мјешанац

 

 

Роки

3 године, мужјак, мјешанац

Пипо

4 године, мужјак, мјешанац

 

 

Пинокио

2 године, мужјак, мјешанац

Нера

4 године, женка, лабрадор ретривер

 

 

Луна

1 година, женка, мјешанац

 

Лекси

4 мјесеца, женка, мјешанац

 

 

Лана

4 мјесеца, женка, мјешанац

 

Фокси

5 мјесеци, женка, мјешанац

 

 

Џери

8 мјесеци, мужјак, мјешанац

 

Били

3,5 мјесеци, мужјак, Посавски гонич

 

Берта

3 године, женка, мјешанац