Građani

Home / Građani

Servisne informacije i izvještaji dežurnih službi

Snabdijevanje grada električnom energijom, vodom i ostali izvještaji

Korisne servisne informacije i izvještaji dežurnih službi za grad Banju Luku, izmjene u režimu odvijanja saobraćaja i javnog gradskog prevoza, vremenska prognoza…

Obrazovanje

U oblasti obrazovanja, lokalna vlast ima zakonom propisanu obavezu da obezbjeđuje uslove za boravak djece u predškolskim ustanovama. Osnovno, srednje i visoko obrazovanje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Obaveza Grada Banja Luka je da obezbijedi dio sredstava za investiciono-tekuće održavanje, u skladu sa mogućnostima, materijalne troškove škole, za takmičenje učenika na opštinskom nivou, kao i troškove učešća učenika sa područja opštine na regionalnom takmičenju.

Grad podržava mnoge projekte koji se provode u svim oblastima obrazovanja, a svake godine tradicionalno, u vrijeme Svetosavlja, Gradonačelnik dodjeljuje nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola za odličan uspjeh i primjerno valadanje, te osvojena značajna mjesta na opštinskim i regionalnim takmičenjima.

Kancelarija za građane

U Kancelariji za građane svakim radnim danom od 8 do 16 časova vrši se prijem građana, analiziraju zahtjevi i drugi podnesci kojima se građani obraćaju gradonačelniku, pripremaju i upućuju pismeni odgovori, obezbjeđuju neophodne informacije o ostvarivanju prava građana, s ciljem da građani lakše i brže ostvaruju svoja prava, odnosno dobiju adekvatan odgovor na pitanja koja se tiču ostvarivanja prava iz nadležnosti organa Grada.

Prijem građana svakim radnim danom, od 8 do 16 časova, u kancelariji broj 22