Град уложио максималне напоре у адаптацију простора за масовну вакцинацију

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Настављен је процес масовне вакцинације у Бањој Луци, гдје се, за сада, у току дана вакцинише око 300 грађана старијих од 65 година.

Град Бања Лука улаже све напоре у борби против епидемије, те су континуирано предузимане мјере за сузбијање вируса, а током протеклих неколико седмица у сарадњи са Домом здравља Бања Лука вршене су адаптација и опремање простора хале „Бањалучког велесајма“ како би процес вакцинације текао несметано.

-Град је предузео мјере да обезбиједи адекватан простор у којем би се процес вакцинације обављао несметано. Поносан сам јер смо се увјерили да је вакцинални пункт на Сајмишту уређен на високом нивоу и беспријекорно функционише, захваљујући свим здравственим радницима, тиму и службама из Градске управе, те волонтерима Црвеног крста који помажу овај процес – истакао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Према ријечима градоначелника, Град је обезбиједио комплетну административну и техничку подршку, односно најквалитетнију рачунарску и сву другу неопходну опрему за одвијање тог процеса.

Константано се води рачуна о хигијени овог простора која је на високом нивоу. Такође, сви укључени у процес вакцинације на овој локацији, који су претходно прошли неопходне обуке, доприносе доброј организацији цијелог процеса. За њих је Град обезбиједио оброк у виду ланч пакета.

Припремљен је и информативни материјал за суграђане о значају вакцинације и другим потребним информацијама.

Град Бања Лука је за потребе успоставе вакциналног центра на „Бањалучком велесајму“ издвојио 300.000 КМ.

Предвиђено је да за почетак буде 300 вакцинација дневно, а касније и до 1.000 вакцинација што је и максимални капацитет овог простора.