Град ће бити подршка за младе ствараоце

 Фото: Град Бања Лука

Фото: Град Бања Лука

Премијера представе „Мали Агатон“ Дис позоришта из Бање Луке одржана је у Дому омладине, чиме је ово позориште почело своју нову сезону представа и обиљежавање 30 година постојања и рада.

Градоначелник Драшко Станивуковић, који је присуствовао премијери, казао је да је одушевљен младим глумцима и умјетницима позоришта младих „ДИС“.

-Град ће и даље, у још већој мјери бити подршка за ове младе ствараоце кроз финансијску помоћ и уступање простора. Нашу подршку они заслужују, јер само подршком њих, подржавамо и умјетност – нагласио је Станивуковић.

Према његовим ријечима, умјетници су увијек били људи који треба слободно да мисле, да критикују власт и да се супростављају свим негативним појавама у нашем друштву.

-Подршком њих на том путу слободног изражавања својих ставова, подржавамо и да наше друштво крене бољим путем. Њихове представе ће постати дио манифестација у склопу Дана града и на тај начин дати додатни подстрек за нове успјехе – закључио је Станивуковић.

Градоначелик је честитао на одличној представи: Ивану Петрушинском, Срђану Ћирићу, Ђорђу Гргићу, али и цијелој екипи која је радила на представи „Мали Агатон“.

Из Дис позоришта су навели да је главна инспирација за представу потекла из јавног позива упућеног младим људима од стране ДИС театра прије неколико мјесеци, којим су позвали све младе људе да им испричају своју страну приче и уопштено истините проблеме који муче младог човјека данашњице.

Најавили да слиједи читав низ премијера и изведби за дјецу и одрасле које нису успјели да представе публици због епидемиолошке ситуације.

Најављен је и дугометражни филм који ће премијеру доживјети крајем године у сарадњи са УНВО тимом, као и документарац који ће обухватити свих тридесет година рада.

Фото галерија: