Донирана медицинска опрема Универзитетско-клиничком центру Републике Српске

Представници Града Бање Луке на челу са савјетницом градоначелника за друштвене дјелатности Миладом Шукало уручили су медицинску опрему Универзитеско-клиничком центру Републике Српске.

У оквиру пројекта „Заштитимо нашу будућност“, који је реализован уз подршку Развојног програма Уједињених нација – УНДП, Град Бања Лука донирао је опрему, за потребе унапређења рада Клинике за гинекологију и акушерство,  у вриједности од 22.000 КМ.

Милада Шукало, савјетница градоначелника казала је да је веома поносна на реализацију овог изузетно значајног пројекта који је спроведен у сарадњи са УНДП-ом.

-Град Бања Лука ће и даље наставити добру сарадњу са љекарима УКЦ-а и Педијатријским одјељењем, како би помогли нашим грађанима и пацијентима, а посебно најмлађим – истакла је Шукало.

Доктор Љубо Вишекруна, педијатар-неонатолог у УКЦ-у Републике Српске захвалио се на донацији два билирубинометра, који ће омогућити да се убудуће бебама не мора вадити крв за потребе мјерења вриједности билирубина, те на осталој опреми која ће бити од користи нашим најмлађим суграђанима.

Доктор Слободан Хајдер захвалио се Граду Бањој Луци и УНДП-у на донацији медицинске опреме, која је од стране љекара поменуте клинике таргетирана као најпотребнија у овом тренутку.

 

Галерија фотографија: