Горња Пискавица: Сутра јубиларно „Зимско прело“

 Фото илустрација

Фото илустрација

Традиционална културно-туристичка манифестација, „Зимско прело 2024“, манифестација која ове године прославља јубилеј – 20. година постојања, биће одржана у суботу 24. фебруара у Горњој Пискавици.

Баш као и свих претходних година, током дневних активности биће одржана различита такмичења у традиционалним спортским играма дисциплинама, попут народног вишебоја, бацања камена са рамена, скока у даљ, потезања конопца као и многе друге дисциплине.

Осим у витешким дисциплинама, посјетиоци ће уживати у богатим културно-спортским догађајима који ову манифестацију чине јединственом и препознатљивом.

Период од 18.00 часова резервисан је за перформанс сценског приказа сеоског прела у извођењу КУД „Пискавица“, а након тога биће уприличен и богат културно – умјетнички програм.

Наступиће културно – умјетничка друштва, пјевачке групе, естрадни извођачи, предлџије, а поред тога свим посјетиоца представиће се и произвођачи домаће хране, сувенира и рукотворина.

Подсјећамо, градоначелник Драшко Станивуковић обишао је и радове на изградњи позорнице, која ће трајно ријешити проблем и омогућити квалитетне услове за извођење програма.

Том приликом, градоначелник је нагласио како је управо ова манифестација од великог значаја за наш град, те да на вјеродостојан начин свједочи о томе како чувамо традицију и обичаје.

Манифестацији „Зимско прело“ присуствоваће и градоначелник Драшко Станивуковић.