Горња Пискавица: Мјештанима засеока Букше биће ријешено питање водоснабдијевања

 Фото: А. Чавић

Фото: А. Чавић

Иако првобитно није било предвиђено, Град Бања Лука је обезбиједио средства у оквиру инвестиционог циклуса „Вода 2“ за реализацију пројекта изградње цјевовода у засеоку Букше, чиме ће се ријешити основне животне потребе ових петнаестак домаћинстава, која до сада нису имала ријешено питање водоснабдијевања.

Пројектом је предвиђена изградња крака водовода укупне дужине 610 метара, а радове је обишао и градоначелник Драшко Станивуковић.

-У засеоку Букше настављамо да радимо на новој водоводној мрежи коју мјештани чекају деценијама. Циљ нам је да кроз овај пројекат, ријешимо проблем водоснабдијевања насеља Горња Пискавица-поручио је градоначелник.

Он је казао да је са мјештанима разговарао и о рјешавању проблема расвјете, али и о другим инфраструктурним пројектима који ће се у наредном периоду реализовати.

-Наша идеја је да својим радом и залагањем сваки дио нашег града чинимо љепшим и модернијим-закључио је Станивуковић.

Укупна вриједност радова је око 30.000 КМ, а с обзиром на то да је преостало да се ураде водоводни шахтови, испитивање цјевовода и спајање на постојећу мрежу предвиђено је да се радови заврше у року од 15 дана.

Због конфигурације терена раније није било техничке могућности да се обезбиједи квалитетно водоснабдијевање ових домаћинстава, али завршетком пројекта Црно Врело створени су предуслови да се обезбиједи уредно водоснабдијевање како потрошача на подручју Горње Пискавице, тако и засеока Букше.

Радове ће изводити предузеће „ХИДРОКОП“ д.о.о. Бања Лука.