Дринић: У првој години постојања Предузетнички центар спровео значајне програме подршке привреди

 Фото: А.Чавић

Фото: А.Чавић

Предузетнички центар који ће ускоро прославити прву годину постојања остварио је значајне резултате и спроводи веома важне пројекте подршке пословним субјектима на територији града Бање Луке.

Поручио је ово сардник за регионалну и привредну сарадњу Небојша Дринић, који је уједно и идејни творац и иницијатор оснивања Предузетничког центра Бања Лука.

-Заиста сам поносан на резултате које смо постигли. Спровели смо изузетно значајан јавни позив путем којег су додијељене субвенције у износу од 1,2 милиона КМ за преко 150 привредних субјеката – истакао је Дринић.

Он је додао да се на јавни позив пријавио значајно већи број апликаната у односу на раније године што је најбољи показатељ да је Предузетнички центар урадио велики посао, те да се међу предузетнике вратила вјера да ће њихов пројекат бити вреднован на прави начин.

-Оно што је засигурно привукло пажњу наших предузетника је висина субвенције, јер умјесто досадашњих максималних 5.000 КМ, било је могуће, у зависности од пројекта добити субвенције од 15.000 до 30.000 КМ – појаснио је Дринић, додавши да је изузетно поносан на реализацију овог програма на којем се активно радило шест мјесеци.

Сарадник за регионалну и привредну сарадњу је посебно нагласио да Предузетнички центар наставља са радом и да је најбитније очувати континуитет, те да је отворен још један јавни позив који је намијењен незапосленим женама.

-Овај јавни позив намијењен је женама жртвама насиља, незапосленим женама старости до 35 година, женама које су незапослене дуже од три године, женама из руралних подручја, женама са инвалидитетом или женама које имају дјецу са инвалидитетом, женама жртвама насиља, самохраним мајкама и женама које су на неки други начин маргинализоване – казао је Дринић.

Како је истакао, по овом јавном позиву за пословну идеју биће могуће добити средства подршке у износу од 8.000 до 10.000 КМ, а жене из ових категорија могу аплицирати појединачно или у групама.

Говорећи о активностима Предузетничког центра, Дринић је подсјетио да је формирана и база привредних субјеката који послују на територији града с циљем да Центар на лакши и експедитивнији начин може комуницирати са привредницима и информисати их о свим новитетима.

Он је додао да су врата Предузетничког центра отворена свим пословним субјектима и да на том мјесту могу добити све неопходне информације везане за пословање.

-Како наши привредници не би ишли од врата до врата у потрази за неком информацијом, Предузетнички центар је на располагању да провјери и прибави све те информације. Осим тога Предузетнички центар је и мјесто на којем се могу информисати и сви они који покрећу свој посао, а запослени Центра свакако им могу и дати савјете при креирању бизнис планова – рекао је Небојша Дринић.

Он је позвао све људе који имају неку пословну идеју да се одваже и учине први корак, а да Предузетничи центар стоји на располагању и да ће им у том погледу пружити сву неопходну подршку.